Zukorlić obišao naselja pogođena poplavom – Građani su prepušteni sami sebi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić posjetio je danas poplavljena naselja u Novom Pazaru gdje je razgovarao sa mještanima. On je sa delegacijom koji su činili odbornici u Skupštini grada Novog Pazara, posjetio naselja Ćerimidžinica i Trnava.

Zukorlić kazao da su građani su prepušteni sami sebi, da su pretrpjeli ogromnu materijalnu štetu, ali da na sreću ovog puta nije bilo tragično stradalih. Od gradonačelnika očekuje da podnese ostavku, a imućne građane pozvao da se uključe u akciju pomoći porodicama koje su preko noći ostale bez ičega.

– Preko javnosti, kada su izašle prve slike nismo vidjeli niti deseti dio katastrofe koja se nalazi na terenu. Ja apelujem na sve koji imaju uticaj da se pobrinu za ovaj narod ovdje. Sramota je što, u par kuća u koje smo ušli i koje su uništene, narod kaže da im niko nije došao, da ih niko nije obišao, da ni nadležni iz Gradske uprave nisu došli ni za procjenu štete. Ovdje politika treba da se stavi po strani, sve instance grada Novog Pazara, države da pomognu ovim ljudima. Napravljene su im ogromne štete, treba da im se pomogne da prežive. Nemaju gdje da spavaju. Što se tiče vlasti u Novom Pazaru i izjava da su građani krivi za ove poplave – najmanje što mogu da urade jeste da gradonačelnik Novog Pazara podnese ostavku. Njemu je mandat svakako pri kraju, on više ne može da bude gradonačelnik, nek mi imamo u Novom Pazaru da se jednom desilo da je gradonačelnik Novog Pazara koji 8 godina nije bio sposoban da riješi pitanje korićenja rijeka Trnavice, Raške i Jošanice, da je podnio ostavku iz moralnih razloga, zbog odgovornosti koju ima, jer on 8 godina nije uspio ovo da riješi, niti gradonačelnik prije njega iz njegove stranke 8 godina nije bio kadri i sposoban da ovo riješi i apelovaću na kraju na sve ljude koji su imućni jer ovaj narod nije kadar da čeka da mu sistem pomogne. Imućni ljudi, pomozite onima koji su stradali u ovim poplavama, kao i svi koji su u mogućnosti da dođu i obiđu ovaj narod i da vide u kojem je trenutno halu, kazao je Usame Zukorlić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img