Rukovodstvo BNV na sastanku sa rukovodstvom opštine Priboj

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 14. 06. 2023. godine rukovodstvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa predsjednicom dr. Misalom Pramenković, održalo je sastanak sa predsjednikom Skupštine opštine Priboj gospodinom Borisom Mrdovićem, u maloj sali Doma kulture u Priboju.

Sastanku su prisustvovali rukovodioci i predstavnici institucija, organa, ustanova i preduzeća koji djeluju u sklopu opštine Priboj.

Na konkstruktivnom sastanku, iznijeti su stavovi, promišljanja i određenja rješenja problema, razgovaralo se o položaju i statusu Bošnjaka na teritoriji opštine Priboj, o stanju u republičkim institucijama, kao i o uvođenju bosanskog jezika u službenu upotrebu opštine, te konstatovalo da je neophodno raditi da se nacionalna struktura Bošnjaka, kako na teritoriji lokalne samouprave, a posebno u republičkim instucijama, dovede do nivoa kako Ustav i zakoni ove zemlje propisuju.
Delegaciju Vijeća, pored predsjednice dr. Misale Pramenković, činili su predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednici dr. Jasmina Baltić Curić, dr. Mustafa Fetić i dr. Sead Šemsović, članovi Izvršnog odbora dr. Ahmed Bihorac i Denis Martinović, sekretar Samer Jusović i šef Kabineta Semir Madžgalj.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img