Zukorlić: Ukoliko je vijest tačna, tražim odgovor ko je doveo Državni univerzitet na nivo da gubi akreditacije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Ukoliko je tačna vijest da Državni univerzitet u Novom Pazaru neće u junskom roku upisivati brucoše na studijske programe Pravo, Ekonomija, Srpski i Engleski jezik jer su izgubili akreditaciju ugrozit će visoko obrazovanje u ovom Gradu.

 

-Ukoliko je vijest tačna, tražim odgovor ko je odgovoran za dovođenje Državnog univerziteta na taj nivo da gubi akreditacije. Roditelji, studenti, uposlenici Državnog univerziteta u Novom Pazaru nisu zadovoljni aktualnim rukovodstvom Državnog univerziteta zbog toga što se autokratski odnose prema uposlenicima i studentima, kaže Usame Zukorlić Šef poslaničke grupe Za pomirenje SPP-USS-DSHV

Kao primjer navodi pismo koje je dobio od studenata Državnog univerziteta u kojem se žale da im je rektor ukinuo pravo na korištenje molitvenog prostora.

-Mi ovdje u Skupštini Republike Srbije imamo pravo na molitveni prostor. Imali smo pravo na molitveni prostor u vrijeme Kraljevine Jugoslavije u istoj ovoj zgradi, a da jedan čovjek usred Novog Pazara brani studentima pravo na molitveni prostor, kaže Zukorlić

 

Postavljajući pitanje Naučnoj akreditacionoj komisiji i Ministarstvu obrazovanja da li je tačno da su studijski programi na Državnom univerzitetu ostali bez akreditacije napominje da su za Novi Pazar i Državni i Internacionalni univerzitet važni i da je vijest koja se u javnosti pojavila uznemirila studente i roditelje.

-Novi Pazar je najmlađi grad u Evropi, studentski grad, treba da osniva nove univerzitete i trebaju mu još dva univerziteta koliko ima omladine. Zato je važno da, prije svega, imamo odgovor da li je vijest o ukidanju ovih smjerova tačna. Obrazovanje je svjetlo koje osvjetljava put. Zato ne smijemo gasiti svjetiljke.

Podsjeća da su Novom Pazaru dva Univerziteta, Internacionalni čiji je osnivač rahmetli akademik Muamer Zukorlić , te Državni univerzitet.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img