Pokret Evropa sad pobjednik vanrednih parlamentarnih izbora u C. Gori

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Pokret Evropa sad pobjednik je vanrednih parlamentarnih izbora održanih u nedjelju u Crnoj Gori, a na osnovu 98,7 posto prebrojanih glasova, objavio je Centar za monitoring izbora.

 

Pokret “Evropa sad” osvaja 23 mandata, a slijedi Demokratski pokret socijalista sa 21.

 

Koalicija ‘Za budućnost Crne Gore’, stranaka bivšeg Demokratskog fronta, dobila je 13, a koalicija URA-e i Demokrata ‘Aleksa i Dritan’ 11 mandata.

 

Bošnjačka stranka osvojila je šest, SNP i Demos tri mandata.

 

U Parlament ulaze i manjinske partije, Albanski forum sa dva, Albanska alijansa i Hrvatska građanska inicijativa sa po jednim mandatom.

 

 

Nosilac izborne liste i lider PES-a Milojko Spajić koji je predstavljen prethodno kao budući premijer Crne Gore izrazio je očekivanje da se vlada što prije formira. Od budućih partnera u vladi očekuje da zajedno ostvare 95 posto planiranog za građane Crne Gore. Na pitanje s kim bi PES formirao vlast, Spajić je rekao da se jasno izjasnio s kim neće u koaliciju – sa Demokratskom partijom socijalista i Građanskim pokretom URA.

 

Politički komentatori su nakon izjava političkih lidera istakli da je jedini način pokazivanja ozbiljnosti i stvarne odlučnosti za promjenama u korist građana što skorije formiranje nove vlade i stavljanje stranačkih interesa u drugi plan.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img