Ministar Edin Đerlek: Država izdvaja 20,8 miliona dinara za rekonstrukciju ulice u Priboju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Ministar za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsjednik Opštine Priboj Lazar Rvović potpisali su Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije dijela ulice 1. januar u Priboju za koji je opredijeljeno 20,8 miliona dinara.

Ministar Đerlek ocijenio je da s ovim projektom Vlada Srbije nastavlja s ulaganjima u Opštinu Priboj kako bi se pospješio razvoj opštine, okruga i čitavog tog regiona.  Ocijenio je da će rekonstrukcijom ove značajne ulice u starom dijelu Priboja oko 4 hiljade mještana i više od 40 privrednika i preduzetničkih radnji dobiti bolje uslove i potpuno savremenu infrastrukturu.

Projektom je, kako je istakao, predviđena potpuna rekonstrukcija dijela ulice koja uključuje zamjenu vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukciju ulične rasvjete, kao i kolovoza I trotoara. Osim funkcionalnosti, kako je naveo, radovi će doprinijeti i estetskoj dimenziji što je od velikog značaja za revitalizaciju turizma, s obzirom na to da su u ovom dijelu grada smještene značajne kulturne I turističke ustanove.

Imajući u vidu na desetine preduzetničkih radnji smještenih u starom dijelu grada, Đerlek je istakao da vjeruje da će projekat imati određen utjecaj na rast zaposlenosti i uslova za razvoj preduzetništva.

Predsjednik Opštine Priboj istakao je da izuzetno cijeni napore koje Vlada Srbije ulaže na unaprijeđenju infrastrukture i životnih uslova građana ove Opštine, dodajući da će realizacija ovog projekta doprinijeti, ne samo unaprijeđenju komunalne i putne infrastrukture, već i očuvanju tradicionalnog izgleda starog dijela grada.

Zahvalio je ministru Đerleku na direktnoj podršci i nastojanju da problem opština poput Priboja budu prepoznati a projekti koji doprinose razvoju podržani.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img