Učenici Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva posjetili UNINP

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Učenici i nastavno osoblje Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva boravili su posjeti Univerzitetu u Novom Pazaru. Srdačnim dočekom Uprava Univerziteta sa svojim rektorom prezentirala je gostima sve ono čime ova visokoškolska institucija raspolaže. Oduševljeni zdanjem prije svega, stručnošću kadra, bogatom lepezom departmana i smjerova, te savremenom opremljenošću Univerziteta – gosti nisu krili svoje impresije.
Pomoćnica direktorice Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva Belma Alihodžić zahvalila se na srdačnom dočeku i gostoprimstvu. Univerzitet u Novom Pazaru zasigurno je, poručuje, jedan od najsavremenijih u regionu.

“Jako mi je drago što smo došli iz Sarajeva ispred Prve bošnjačke gimnazije vama u posjetu. Velika je stvar da imate ovako dobru opremu, biblioteku. Ono što je mene, recimo, fasciniralo jesu ovi stari rukopisi, zatim studio televizije, ali i ljubaznost cijelog osoblja”, ističe Alihodžić.

Učenici oduševljeni kompletnim doživljajem Univerziteta. Kabinet rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, ipak, pokupio je najviše simpatija.

“U pratnji sa profesoricom došla sam u posjetu Univerzitetu u Novom Pazaru i bilo mi je zadovoljstvo posjetiti kabinet rahmetli muftije Muamera Zukorlića, ali i studio u kojem se realizuje program”, ističe Hana Matrić, učenica trećeg razreda Prve bošnjačke gimnazije.

Nakon obilaska zgrade uslijedilo je druženje sa rektorom Univerziteta u univerzitetskoj akademiji.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img