STV istraživala gdje se nalazi i dokle se stiglo sa izgradnjom azila za pse (video)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Građani Novog Pazara svakodnevno se suočavaju sa problemima pasa lutalica i brinu za svoju bezbijednost. Ono što traže od nadležnih, jeste, da što prije pristupe rješavanju ovog problema. Ekipa Sandžak televizije istraživala je na ovu temu i otisla na lokaciju Golo brdo, kako bi  provjerili da li se počelo sa izgradnjom azila za pse lutalice i dokle se stiglo sa radovima.

Na pomenutoj lokaciji, gdje je smješteno prihvatilište za pse lutalice, zatekli smo izgrađen objekat, što i potvrđuje da je prva faza radova završena.

Po ugovoru iz 2019. godine, za tu namjenu, izdvojeno je skoro 14 miliona dinara, od čega je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansiralon 9 i po miliona dinara, a ostatak je učešće grada Novog Pazara.

Radove na drugoj fazi radova fininsiraće Ministarstvo za ravnomjerni regionalni razvoj i to u visini od 13.568.478 dinara.

Prema projektu kada prihvatilište bude izgrađeno imaće upravnu zgradu sa ambulantom i stacionarom, kao i dveij štenare sa boksovima za smještaj životinja. Pored građevinskih radova, od izvođača se traži da ugradi i video nadzor, instalira računarsku i telefonsku mrežu i izgradi rezervoar za vodu zapremine 73 kubna metra.

Problem pasa jedan je gorućih problema u Novom Pazaru. Podsjećamo da je prije nekoliko mjeseci u krugu Opšte bolnice čopor pasa napao dvije Novopazarke, od kojih je jedna bila trudnica.

Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img