“Mladi za održivi Novi Pazar” upriličili tribinu “Lov na plastiku”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U okviru 5. juna “Svjetskog dana zaštite životne sredine” udruženje “Mladi za održivi Novi Pazar” organizovalo je tribinu “Lov na plastiku” u foajeu Kulturnog centra.
Tribina je okupila stručnjake iz oblasti zaštite životne sredine, predstavnike grada, drugih nevladinih organizacija i aktiviste koji su posvećeni borbi protiv plastičnog otpada. Tokom događaja, učesnici su imali priliku da čuju inspirativne govore, prisustvuju panel diskusijama i razmjene ideje o mogućim rješenjima za smanjenje upotrebe plastike i poboljšanje recikliranja.

Predsjednik udruženja “Mladi za održivi Novi Pazar” Samed Suljić ističe da je i sama tribina, kao i aktivnosti koje su uslijedile nakon nje u cilju podizanja svijesti posebno kod mladih da se, što je više moguće, sačuva životna sredina.

Danas se poseban osvrt stavio na plastiku, ističe Jelena Kaličanin. Mora se u društvu više podići svijest o reciklaži.

Pomoćnik gradonačelnika Tarik Rupić ističe da je Lokalna samopurava oduševljena idejom ovih mladih ljudi, te da će im, koliko joj mogućnosti dozvole, uvijek biti na raspolaganju kroz podršku i pomoć.

Nakon tribine posađeno je drvo kao simbol mladih u Novom Pazaru, a i ekološka sekcija dala je svoj doprinos akcijom prikupljanja otpada na dionici Jaz.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img