Skandalozno – Tužilac odbacio krivičnu prijavu za pjevanje “Božić je, pucaj u džamije” u Priboju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na sam dan dženaze ubijenom pribojcu Ervinu Ćelahmetoviću od strane policijskog službenika Igora Avramovića, 23.05.2023. godine, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Užicu Veljko Lazić, donio je rješenje kojim se odbacuje krivična prijava protiv Nikole Damjanovića i ostalih za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje a zbog pjevanja fašističkih stihova “Božić je, pucaj u džamije” na ulicama Priboja, 7. januara 2022. godine.

Kako se navodi u rješenju razlozi za odbacivanje krivične prijave su to što niko od prisutnih svjedoka nije čuo da neko pjeva “Božić je, pucaj u džamije”, te da u izvještaju koji je podnio Nacionalni centra za kriminalističku forenziku, a koji je vještačio video zapis, stoji da jedna od osoba sa snimka otvara usta u jednom vremenskom intervalu, ali da se ne može utvrditi da li izgovara riječi “Božić je pucaj u džamije”.

Tužilaštvo dalje nalazi, da postoji mogućnost da je da je snimak u pogledu zvuka montiran, odnosno falisifikovan u smislu da se zvučno umjetno riječi koje u realnom događaju i pjevanju nisu izgovorene, ne tretirajući u potpunosti prethodni dokaz da se i na izvornom snimku sa telefona svjedoka Mojićevića, koji je slat na vještačenje, čuje autentično pjevanje “Pucaj u džamije”.

Obzirom da su, kako saznaje Agencija SANA, dijelovi iskaza svjedoka u rješenju navedeni suprotno realnim iskazima pred tužilaštvom, te da nisu izvedeni svi dokazi, sa više instanci najavljuje se preduzimanje pravnih aktivnosti kako bi se ovakva skandalozna odluka osporila.

Rješenje objavljujemo u cjelosti.

Povezana vijest na linku: https://sanapress.info/2022/01/08/izlivi-fasizma-u-priboju-nastavljeni-i-na-sam-bozic/ 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img