Novopazarka “U polju Enigme” osjećam se najsigurnije (video)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Novopazarka Mersada Prentić Numanović od djetinstva piše poeziju, a talenat je otkrila sama kroz školovanje. Nakon prve zbirke, koja joj je otvorila mnoga vrata, svoju publiku i ljubitelje pisane riječi obradovala je sa novom knjigom „U polju Enigme“.

“Kroz zbir pripovedaka kraćih i dužih, hjtela sam da pokažem koliko su sudbine ljudi različite, koliko mogu da izdže i koliko ne mogu da izdrže na tom putu, jer se ipak neke stvari dešavaju bez obzira što bi mi htjeli da utičemo na to svim silama, ali jednostavno neki putevi su takvi kavi jesu. Druga knjiga je ozbiljnija i sadržajnija, nego što je to bila prva”, kazala je Prentić Numanović.

Na ljudske sudbine niko ne ostaje ravnodušan. Neko nastavi dalje da se bori, dok se nekome već na početku krila saseku u korenu.

“Polje Enigme znači nešto što je tajanstveno u životu, što čovjek ne može da shvati, ali se na kraju mora pomiriti sa  činjenicom kakva jeste, jer što prije shvati, lakše mu je da shvati”, istakla je pesnikinja iz Novog Pazara.

Inspiraciju pronalazila je u ljudima, koji su različitog drušvenog položaja, te njihove priče našle su se „U polju Enigme“.

“Nesvesno sam upijala njihove sudbine i u svojoj glavi slagala priče, jednu za drugom, jer  nekome dokažu da to što rade možda bude dobro ili ne bude, a sa druge strane možda nađu način da izađu iz svega toga na bezbolan način”, rekla je Novopazarka.

Najveća podrška su joj djeca i prijatelji, koji su bili uz nju i kada je bila na ivici odustajanja, a ujedno su tu i da daju sugestiju kada nešto nije dobro.

“Oni su moji glavni kritičari i prvo prođe kroz njihov režim prepravljanja, jer drugačije je kad četiri osobe kažu da nešto valja, nego jedna. U onom momentu kada izdaš knjigu, kada sklopiš među stranice tu je svaka kritika suvišna i ne možes nikoga naterati da voli ili ne voli”, zaključila je pesnikinja Prentić Numanović.

Ostavili smo Mersadu „U polju Enigdme“ u tišini da nastavi sa stvaranejm, jer u bliskoj budućnosti svoju publiku obradovaće i romanom.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img