Završen turnir u malom fudbalu Škole Kur’ana časnog (video)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Škola Kur’ana Časnog organizirala je u hali Pendik tradicionalni turnir u malom fudbalu. Učešće u ovom takmičenju uzelo je 13. ekipa od 5 do 8 razreda. Pobjedu je odnijela ekipa iz Novog Pazara, drugo mjesto osvojila su fudbaleri iz Brodareva, dok je treće mjesto pripalo ekipi iz Tutina.

Direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić, naglašava da su ovi sportski susreti važna manifestacija, jer je to prilika da se djeca upoznaju  i druže.

“Škola Kur’ana pored edukacije, djeci nudi i odgoj kroz razne vannastavne aktivnosti, a jedna od tih aktivnosti jeste i ovaj turnir koji se svake godine organizira u Školi Kur’ana Časnog. Pozvao bih sve naše vjernike da dovedu djecu u Školu Kur’ana, da ih uključe u ovakve aktivnosti, gdje će djeca, jer ih morao čuvati od loših uticaja i moramo ih lijepo odgojiti. Dakle, ovo je prilika da se djeca sa cijelog prostora Sandžaka upoznaju i druže u jednom lijepom Islamskom duhu bez upotrebe ružnih riječi, nepravilnosti i svađa, već onako kako i treba”, istakao je direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić

Za kraj ove manifestacije igrači su dobili priznanja i pehare. Medalje za prvo i pehare za prva tri plasirana mjesta uručio je direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić, a nagrada za najboljeg igrača turnira uručena je Hamzi Gojaku.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img