U Sarajevu promovirana knjiga Agencije za sertificiranje halal kvaliteta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Sarajevu je u okviru Sarajevo Halal Fair (SHF) održano nekoliko sesija Kongresa o halal-kvalitetu koji je organizirala Agencija za certificiranje halal kvalitete.

Na Kongresu je promovisana i knjiga “Halal kvalitet, koncept i standardizacija” čiji je izdavač Agencija za certificiranje halal-kvaliteta.

U pripremi ove knjige učestvovalo je 19 autora koji su stručnjaci u različitim disciplinama. Urednici knjige su prof. dr. Midhat Jašić i dr. Damir Alihodžić.

“Knjiga objedinjuje 10 poglavlja sa različitim halal temama. Za sad je urađena na bosanskom jeziku, u narednih nekoliko mjeseci planiramo je prevest na engleski jezik i za širu čitalačku publiku, kako bi na neki način i mi iz Bosne, ono što imamo iskustva o halalu, na čemu smo već ranijih godina radili, da to možemo predstaviti i čitaocima na engleskom jeziku.”, rekao je Damir Alihodžić

Na Kongresu o halal-kvalitetu je učestvovalo preko 30 predavača iz Amerike, Tajlanda, Indonezije, Velike Britanije, Švicarske, Njemačke, Poljske, Austrije, Italije, Turske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img