Zukorlić čestitao Erdoganu: U SPP-u imate imate prijatelje i braću

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Poštovani predsjedniče Republike Turske gospodine Redžep Tajip Erdoan,

U ime Stranke pravde i pomirenja, i u svoje ime, s radošću Vam upućujem čestitke na briljantnoj pobjedi u drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Turskoj.

Povjerenje koje dobijate od našeg bratskog turskog naroda, konstantno više od dvije decenije, te jedinstvena podrška koju imate diljem Balkana i širom svijeta, najavljuje još jači razvoj Republike Turske i veću i značajniju podršku narodima Balkana.

Vjerujem da ćete svoj mandat iskoristiti ka podizanju stepena prava svih naroda koji žive u Republici Turskoj, među kojima su i Bošnjaci, koji vole tursku državu i koji se raduju svemu onome što raduje turski narod, a žalosti ih sve ono što žalosti turski narod.

Raduje me da većina državljana Republike Turske, sa pravom glasa u Konzularnom predstavništvu u Novom Pazaru, Vam ukazuje podršku.

Vaša pobjeda je važna i zbog velikih projekata koje podržavate u Republici Srbiji, kao što je projekat povezivanja autoputem Novog Pazara sa svim velikim gradovima na Balkanu. Jako je značajna veza koju ima Turska sa Srbijom, te želimo da bude od još većeg haira i koristi za Sandžak.

U tom duhu, želim Vam hairli i berićetan novi mandat, uz poruku da u Stranci pravde i pomirenja, koju je osnovao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić, i meni lično, imate prijatelje i braću, spremne na saradnju na principu pravde.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja
Usame Zukorlić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img