Položen kamen temeljac za izgradnju vrtića “Naše dijete” (video)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Izgradnja novog vrtića „Naše dijete“  u novopazarskom naselju Ćukovac  počela je danas polaganjem kamena temeljca. Prema najavama zvaničnika, trebalo bi da bude završena za godinu dana.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je ovo veliki događaj za ovaj grad, jer iz godine u godinu Novi Pazar kontinuirano raste, tako da su potrebe za novim vrtićima izražene u velikoj mjeri.

„Ovaj vrić će mnogo značiti mališanima i roditeljima grada Noovg Pazara, prijie svega u naselju Ćukovac. Potreba za novi vrtićima je izražena u  velikoj mjeri, a ovaj vrtić imaće duplu površinu, odnosno 1900 kvadrata prostora, kao i modrene uslove za boravak naših najmađih sugrađana i rad vaspitača i cjelokupnog osoblja“, istakao je Biševac.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Zoran Kasalović kaže da Vlada Srbije kao svoj prioritetni cilj  ima stvaranje boljih  uslova za srećno i zdravo detinjstvo djece.

„Godinama unazad, od 2018. Ministrastvo prosvjete kroz projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja koje sprovodi uz podršku svetske banke i u saradnji sa lokalnim samoupravama, vrijedno radi na stvaranje osnova za veći obuhvat djece predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i u kreiranju što boljih uslova u okviru njega. Krajni cilj nam je da kroz izgradnju novih objekata i opremanje postojećih obezbijedimo 11.000 novih mjesta za mališane“, naglasio je Kasalović.

Nova ustanova vrtića “Naše dijete”, u blizini Osnovne škole “Bratstvo”, imaće površinu od oko 1.900 kvadrata i u njemu će, u 14 grupa, moći da boravi 270 djece. Radovi su vrijedni preko 210 miliona dinara, a izvode ih kompanije “Jugogradnja” iz Beograda i “Damsel” iz Tutina.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img