Departman umjetnosti UNINP i ove godine upriličio Univerzitetski majski umjetnički salon

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Tradicionalno već u Galeriji MMC-a u samom centru Novog Pazara studenti Departmana umjetnosti i ove godine upriličili su Univerzitetski majski umjetnički salon. Sva ljepota umjetničkog stvaranja studenata ovog departmana kroz cijelu prethodnu godinu satkana je na jednom mjestu – u srcu grada, a prezentirana kroz slikarstvo, grafički i modni dizajn. Umjetnički salon otvorio je dekan dr. Samir Ljajić, ističući da su ovakve prigode dodatni motiv i vjetar u leđa ne samo studentima već i svima sa Departmana da se kroz godine koje dolaze još veći doprinos da umjetnosti na našim prostorima.

Ovaj raskoš umjetnosti studenata dokaz je kvaliteta, talenta, ali i kontinuiteta kroz turbulentna vremena – posebno onda kada je prava umjetnost na marginama, ističe prof. dr. Džemil Bektović.

Prorektor za nastavu prof. dr. Amela Lukač Zoranić prisustvovala je na Univerzitetskom majskom umjetničkom salonu. Studenti sa Departmana umjetnosti su, ističe, ponos UNINP-a. Javnosti su se nametnuli kvalitetom, a njihovi su saloni u rangu svjetski vrhunskih autora.

Jako je važno ono najbolje što je došlo od studenata sa ovog departmana izložiti baš u srcu grada. Dodatan je vjetar u leđa za nove uspjehe i još predaniji rad i trud, ističe studentica Merjema Ganić.

Od ideje, preko realizacije do krajnjeg predstavljanja publici i javnosti – sve je djelo studenata. Na ovaj način se, ističe studentica Zilha Fehratović, na najbolji način umjetnik osamostaljuje i prezentira svoju kreativnost.

Univerzitetski majski umjetnički salon biće otvoren do 1. juna u Galeriji MMC-a.

SANA

      

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img