Završen 3. Sarajevo Halal Fair

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Završen je i 3. Sarajevo Halal Fair. Ovaj međunarodni sajam halal industrije potvrdio je da je jedan od najznačajnijih događaja u halal industriji koji okuplja ugledne stručnjake, proizvođače, trgovce, investitore i poslovne ljude iz cijelog svijeta.

Ovaj događaj je pružio idealnu platformu za promociju domaćih halal proizvoda i usluga, ali i za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i saradnji.

“U proteklih 3 dana imali smo privilegiju ugostiti najmanje 56 kompanija iz 12 zemalja širom svijeta. Govorim samo o izlagačima koji su prisutni danas ovdje, ako tom broju dodamo firme iz kantona Sarajevo koje su se prezentovale na zajedničkim štandovima, možemo govoriti o nekih 100 firmi iz 12 država koje su u protekla 3 dana predstavile sve ono što rade, što nude i što je dio halal industrije Bosne i Hercegovine i čitavog svijeta. Ova impresivna brojka odražava veliki interes i podršku koji je sajam dobio od poslovnih zajednica iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Albanije, Velike Britanije, Saudijske Arabije, SAD-a, Turske, Indonezije, Malezije, Jordana, Libije i drugih država. Na ovom sajmu smo imali prvilegiju čuti barem 38 govornika koji su podijelili svoje znanje, iskustva i vizije za budućnost halal industrije.”, kazao je Dino Selimović

Naglasio je da Halal industrija nije samo poslovna prilika već i most koji spaja kulture i otvara vrata međunarodnoj saradnji.

“Tokom ovog sajma imali smo priliku svjedočiti inovativnim proizvodima, tehnologijama i uslugama koje su prezentirani od strane naših izlagača. Svaka kompanija je donijela svoje jedinstvene ideje i rješenja što je rezultiralo inspirativnim okruženjem u kojem su se ideje mogle razmenjivati i nova partnerstva ostvariti. Uz to ova manifestacija je pružila idealne mogućnosti za uspostavljanje novih poslovnih veza, pregovaranje novih ugovora i dalje proširenje mreže poslovnih kontakata. Siguran sam da će rezultati ovog sajma biti vidljivi u budućnosti, kako u obliku novih projekata i investicija, tako i u jačanju međunarodne saradnje u halal industriji.”

Završetak Sarajevo Halal Faira obilježen je dodjelom priznanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img