Izložbom “Ispod površine” Nedžma Zukorlić i Nevena Milosavljević predstavile su se beogradskoj publici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Galerija 73 u Beogradu prethodnog dana bila je mjesto gdje je umjetnost zaživjela svojim punim sjajem. Izložbom pod nazivom: “Ispod površine” publici su se predstavile umjetnice Nedžma Zukorlić i Nevena Milosavljević. Velika zainteresiranost ljubitelja umjetnosti svjedočila je krunisanju dugogodišnjeg stvaranja, predanog rada i truda. Nedžmi Zukorlić ovo je treća izložba. Zbog ovakvih trenutaka, ističe, vrijedilo je boriti se i naporno raditi.

“Zapravo, nas dvije je ova izložba sastavila. Prije toga nismo imale tu idejnu sličnost. Meni je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam baš sa njom izlagala. Zaista je predivno iskustvo bilo dijeliti prostor sa njom. Ovaj vid prezentacije naših radova je na neki način kruna našeg stvaranja i nekako tu imamo šansu najviše da sijamo i pokažemo ono što mi radimo sve vrijeme zatvoreni u naše ateljee i mislim da je ovo pravi trenutak i za Nevenu i mene da se pokažemo na pravi način”, ističe Nedžma Zukorlić.

Posebna priča vizuelno drugačijih umjetnica, ali konceptualno jako sličnih. Osim što je publici predstavila nešto sasvim novo, ova kombinacija probudila je i jedno veliko prijateljstvo – ističe Nevena Milosavljević.

“Poseban je ovo dan i nekako je sve brzo prošlo, od cijele pripreme i generalno postavke i svega što je prethodilo. Jako sam uzbuđena, jer na početku ove priče i ovog projekta Nedžma i ja se, maltene, nismo ni znale. Došlo je do toga da stupimo u ozbiljnu komunikaciju i da provodimo neko vrijeme zajedno kako bismo se bolje i upoznale. Meni je od početka bio jako čudan spoj mojih i njenih radova i kako je to Galerija odlučila da nas stavi u jedan projekat, da bi se na kraju ispostavilo da je to bila super ideja, jer smo u toku našeg razgovora Nedžma i ja shvatile da smo, zapravo, konceptualno dosta slične. Vizuelno je to dosta drugačije, ali kada se uđe dublje u koncept, to je jedna jako zanimljiva i slična priča, jer obrađujemo dosta sličnih tema. Jako sam sretna i ponosna na ovaj projekat”, ističe Nevena Milosavljević.

Ljubitelji ove vrste umjetnosti izložbu će moći posjetiti do 30. maja.

SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img