Druženje stomatologa i polaznika „Reude“ na Musali

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Za zdravlje zuba i desni najvažnija je prevencija. Polaznici predškolske ustanove Reuda, odjeljenje Musala, simbolično obučeni u bijelo, sa stručnjacima na prvoj liniji očuvanja zdravih zuba.

– Poručila bih drugarima da se ne plaše zubara, da redovno peru zube, da im budu zdravi zubi, kaže Fatima Adrović.

A zube je važno prati.

– Da budu bijeli i da vas ne bole, poručuje Uma Žirčanin.

Posjeta i druženje sa stomatologom bila je i prilika da se prevaziđe strah od zubara

–  Cilj projekta je pokazati važnost oralne higijene zuba, ali i oslobađanje djkece od eventualnog straha od posjete zubaru. Cilj je bio da djeca shvate kako voditi brigu i održavati zubiće, ističe Binasa Muratović vaspitačica PU Reuda, Musala.

Djeci je kroz video priču pokazano na koji način čuvati zube zdravima. Pritom je neophodno o važnosti odlaska zubaru na vrijeme upoznati i roditelje

– To je najbitnije. U tom uzrastu do šeste godine formira se cio mali organizam, kako fizički tako i mentalno. Tu glavnu ulogu imaju i roditelji. Mi smo tu, kao stomatolozi, ljekari, vaspitači, prosvjetni radnici, kao i mediji svi imamo ulogu da radimo na prevenciji i udružimo se kako bi napravili zdrav organizam, navodi Jasera Ljajić, spec. prev. Dječije stomatologije u Domu zdravlja.

Najavljena je i uzvratna posjeta dr. Ljajić i osoblju stomatologije Doma zdravlja s ciljem zbližavanja između djece i ljekara jer se, ističu, zdravlje može jedino sačuvati dobrom higijenom i preventivnim pregledima.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img