Mu’temiri u medinskim ibadetima i zijaretima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Dana 14.05.2023. godine, u organizaciji Ureda za hadž i umru Mešihata Islamske zajednice, grupa od 42 mu'temira ispraćena je od strane zamjenika predsjednika Mešihata muftije dr. Rešad ef. Plojovića sa saradnicima, koji im se tom prilikom obratio korisnim savjetima.

Grupa je sutradan u ranim jutarnjim satima stigla u Medinu, gdje su smješteni u prelijepom hotelu Maden, u blizini Poslanikove a.s. džamije.

Pored obavljanja namaza u Resulullahovoj džamiji, mu'temiri imaju priliku slušati predavanja o znamenitostima Medine, propisima umre, kao i postsabahske nasihate iz tefsira od strane vodiča hfz. Nedžad ef. Hasanovića, te klanjati u Reudi, obići džamije Kubba, Kibletejn, Gamame, Seb'u-l-mesadžid, zatim Uhud, palmovik, pijacu hurmi…

Studenti Bošnjaci Medinskog univerziteta su za vodiča i vjerske službenike upriličili druženje i večeru. Uz prelijepu bratsku atmosferu, potpredsjednik Udruženja studenata Bošnjaka u Medini hfz. Džemal Jusović gostima je predstavio rad i aktivnosti Udruženja, a onda su muftija Hasanović i imami prenijeli određena iskustva i izazove sa kojim se susreću u radu na terenu u Sandžaku.

Svi mu'temiri su zdravstveno dobro i uživaju u blagodatima grada Allahovog Poslanika a.s.

U petak 16. maja grupa će krenuti put Meke u popodnevnim satima.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img