Ministar Žigmanov čestitao Dan bošnjačke nacionalne zastave

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov čestitao je danas 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave, svim pripadnicima i institucijama bošnjačke nacionalne zajednice u Republici Srbiji.

Žigmanov je istakao da je Srbija posvećena u afirmaciji vrednosti multikulturalizma, u čijoj je osnovi, kako je kazao, očuvanje i razvoj nacionalne samosvojnosti građana svih zajednica, prenelo je njegovo Ministarstvo.

– I ovim putem ističemo kako su vlasti u Republici Srbiji posvećeni afirmaciji vrednosti multikulturalizma, u čijoj osnovi je očuvanje i razvoj nacionalne samosvojnosti građana svih zajednica, koja uključuje i osiguranje ekonomskih pretpostavki. Stoga će i dalje predano raditi na obezbeđivanju svih potrebnih preduslova – od primene zakona, preko materijalno-finansijskih sredstava do manjinskih senzitivnih politika – kako bi Bošnjaci u Republici Srbiji uspešno nastavili razvijati svoje nacionalne institucije i životne perspektive pripadnika ove zajednice, kazao je Žigmanov.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img