Predsjednica BNV dr. Pramenković čestitala 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković uputila je čestitku bošnjacima u Sandžaku i R. Srbiji

U čestitki se kaže:

“Dan bošnjačke nacionalne zastave jedan je od naših najznačajnijih i najradosnijih nacionalnih blagdana.

Iz godine u godinu, naš bajrak nas poziva i podsjeća da je neophodno da svi stanemo ispod njega, jer samo zajedno, svjesni naših nacionalnih interesa, možemo raditi na prosperitetu, boljitku i ostvarivanju individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka.

Ako zajedno stanemo pod naš bajrak, imat ćemo zaklon i zaštitu i moći ćemo uživati u njegovom hladu. Samo zajedno ćemo moći bajrak držati čvrsto i podići visoko, jer bajraku, kakav je naš bošnjački, ne priliči da se drži nisko, bajrak je vrijednost, a vrijednosti se drže visoko!

Bošnjakinje i Bošnjaci, budimo ponosni na našu tegobnu prošlost i budimo odgovorni prema budućnosti, naš resurs su mlade generacije kojima smo dužni obezbjediti zdrav ambijent u kome će stasavati svjesni svojih vrijednosti i posebnosti, u bogatstvu različitosti ostalih naroda.

Svim Bošnjakinjama i Bošnjacima u Sandzaku, Republici Srbiji, a posebno onima koji su izvan domovinskog prostora, u ime BNV, i u svoje ime, čestitam 11. maj Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća
dr. Misala Pramenković”

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img