Ponovo odloženo suđenje u slučaju Mahmut-begove džamije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Prije skoro pet godina paravjerska tvorevina je pred Osnovnim sudom u Prijepolju pokrenula postupak protiv imama Elmedina ef. Bećirevića jer je zajedno sa džematom Mahmut-begovu džamiju vratio u sistem Islamske zajednice. 

Današnje ročište koje je i prethodnog puta odloženo ponovno je doživjelo isti epilog, ovoga puta za 29. juna u 12:30h. Elmedin ef. Bećirević i ovoga puta poručio da sudska odluka ne može promijeniti volju vjernika, a oni su, vraćanjem Mahmut-begove džamije pod okrilje Islamske zajednice u Srbiji, izbrali stranu.

“Ovo je još jedan pokazatelj da strana koja je u gubitku pokušava odlaganjem procesa da kupi sebi nešto vremena. Allah se u Kur'anu kune vremenom, a i ja ovom prilikom kaže da vrijeme čini svoje i tada i sada i uvijek će, ako Bog da, biti u tom vremenu radosti, ljepote, zadovoljstva za sve vjernike, pa je kao takva i otvorena za sve. Neka samo znaju – uvijek će biti, ako me Allah poživi, pod budnim okom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, bez obzira na ishod sudske odluke. Apsolutno i danas, kao i tada, stojim iza svojih riječi i naše odluke”, kazao je ef. Bećirević.

Podsjećamo da je Centralna džamija u Prijepolju vraćena u sistem Islamske zajednice 22. jula 2018. godine. Tada je navedeno da je cilj da ovaj džemat da doprinos vraćanju jedinstva muslimana, te je upućen poziv i ostalim imama i džematlijama da njihov postupak ponove i vrate se u okrilje jedinstvene Islamske zajednice.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img