Đerlek: U Novom Pazaru se neće graditi ni Opšta bolnica, ali ni Klinički centar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


U Novom Pazaru  se neće graditi Klinički centar i to je nerealna priča, kazao je državni sekretar u Ministastvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Na zadnjoj sjednici Odbora za zdravlje i porodicu odgovarajući na pitanje narodne poslanice Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Selme Kučević istakao da je za pravljenje takve ustanove potrebno mnogo više doktora nauka i dovoljno kadrova, koji bi u tom Kliničkom centru radili.

“Mnogo je dezinformacija. U Novom Pazaru se neće praviti Klinički centar, to što se  političari u Novom Pazaru utrkuju i pričaju o Kliničkom centru to je nerealna priča i to veze nema sa životom. Međutim, predsjednik države je rekao da bi postao Kliničko- bolnički centar u Novom Pazaru, treba da prođu tri do četiri godine”, naglasio je Đerlek.

“Smatramo da je onaj ko je odvojio Domove zdravlja i dao ih na upravljanje lokalnim samoupravama napravio ogromnu grešku. Znači, neće se graditi ni Opšta bolnica, ali ni Klinički centar u Novom Pazaru” rekao je Đerlek.

Podsjećanja radi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom posjete  Novom Pazaru, gdje je prisustvovao obilježavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice u Novom Pazaru.


Vučić je rekao da će u izgradnju tog zdravstvenog objekta biti uloženo 44 miliona eura dok je za nabavku medicinske opreme predviđeno “još najmanje 20 miliona evra”. Dodao da će ovim ulaganjima Opšta bolnica prerasti u Klinički centar.

“To je 64 miliona eura, 7-8 miliona eura više nego što je kliničko-bolnički centar Niš, samo da imate u vidu jesmo li pokazali poštovanje ili nismo i kako se to odnosimo prema Novom Pazaru i prema vama ovdje. To je ono zbog čega sam ponosan i zbog čega sam siguran da ćete moći da cijenite ono što smo uradili.”

Vučić je tokom posjete Novom Pazaru kazao da će 50 miliona bili uloženo i u velelepnu Altun-alem džamiju.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img