Promocijom knjige “Rasplitanje duge” zatvoren festival knjige na UNINP-u

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


U biblioteci Univerziteta u Novom Pa
zaru organizirana je promocija knjige „Rasplitanje duge“, Antologija o Bošnjakinjama Crne Gore autorice profesor doktor Sofiije Kalezić.

Kako dodaje, za ovu knjigu vlada veliko interesovanje u odnosu na prijedhodne.


„Ovo je prva antologija o Bošnjakinjama Crne Gore, po kojoj sam 16 autorkivrlo vrijednih, po mom mišljenju, zastupila. Da ponovo radim tu knjigu, ne bih je uradila, sastavila i koncipirala na drugačiji način, to bi bila ista ta imena i trudila sam se da odaberem priloge, naravno uz njihovu pomoć i sugestiju koji su motivski različiti. Tu ima primer i porodičnog romana, društvenog karaktera i različitih psiholoških tema“, kazala je Kalezićeva.

Urednik ove knjige akademik Šebro Rastoder,  ističe da je bez razmišljanja podržao ovaj projekat, te mu je, kako dodaje, izuzetna čast što je bio gost na promociji, a za autoricu imao je samo riječi hvale.


„Sofija Kalezić je jedno divno stvorenje, koja je kao takva to napravila i meni je bila čast i zadovoljstvo da sam se desio u Novom Pazaru i boi pozvan da prisustvujem na promociji. Dakle, mlade, kreativne i ambiciozne Bošnjakinje svojim djelom, pismom imaju podršku tamo gdje treba i to je motiv mog dolaska“,  naglasio je Rastoder.

Promocija „Rasplitanje duge“, Antologija proznog stvaralaštva bošnjakinja Crne Gore je veliki događaj, koji je oduševio sve prisutne, naglasila je Šefka Begović Ličina, jedna od gošći sa te promocije.

„Ovom antologijom ona je pokazala svoju veličinu, gdje je istakla da su Bošnjakinje majke, poslovne žene, profesorice. Pokazala je jednu kompletnu književnu vrijednost Bošnjakinja na najljepši način i to je za mene jedna Bošnjačka poslastica, a promocija je bila na visokom nivou“, zaključila je Begović Ličina.


Pored autorice profesora doktora Sofije Kalezić, govorili su profesor doktor Amela Lukač Zoranić, profesor doktor Bisera Suljić Boškailo i gospođa Šefka Begović Ličina.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img