Održana konstituirajuća sjednica novog saziva Sabora Islamske zajednice u BiH

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu danas je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Za predsjednika Sabora za mandatni period 2022-2026. godina izabran je Edhem Bičakčić, za potpredsjednike Mirza Šabić i Mustafa Gobeljić, dok je za sekretara Sabora ponovo izabran Faruk Hašimović.

Izboru rukovodstva i radnih tijela Sabora prethodilo je polaganje zakletve, nakon čega se sabornicima obratio i reisul-ulema Husein-ef. Kavazović, koji im je uputio čestitke i poručio da trebaju da časno služe muslimanima koji su ih izabrali.

„Molim vas da svoju predanost i lojalnost ovom časnom tijelu utemeljite na vjeri u Boga, na predanosti dini-islamu, na poštivanju Ustava i na tradiciji našeg institucionalnog organiziranja, kao slobodne zajednice muslimana, u slobodnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini. Čuvajmo ovu našu Islamsku zajednicu, jer je ona dragulj koji ne krasi druge muslimanske narode u svijetu“, kazao je reisul-ulema.

Sjednici su prisustvovali i zakletvu položili novoizabrani zastupnici Islamske zajednice u Srbiji u Saboru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini: dr. Rešad ef. Plojović, hfz. Abdurrahman ef. Kujević, hfz. dr. Almira Pramenković, msc. Harun Eminagić i prof. Harun Preljević.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img