Raspisan javni poziv za prijavu projekata za Program regionalnog rasta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj raspisao je Javni poziv za prijavu projekata za Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini, na koji se, za jedan ili više projekata, mogu prijaviti jedinice lokalne samouprave samostalno ili u saradnji sa akreditovanim razvojnim agencijama.

Sredstva u iznosu od ukupno 325.100.000 dinara opredeljena su za realizaciju podrške u sufinansiranju, od kojih 85.100.000 dinara za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja, a 240.000.000 dinara za sufinansiranje projekata.

U odnosu na ove dve kategorije, predviđeni su i rokovi za podnošenje prijava, i to za slanje prijava za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja počev od 29. aprila zaključno sa 1. oktobrom, a za sufinansiranje projekata od istog datuma, 29. aprila, zaključno sa 15. majem tekuće godine.

Programom za podsticanje regionalnog rasta u Republici Srbiji, predviđeno je da Kabinet ministra sufinansira do 80 odsto troškova izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja i samih projekata u oblasti razvoja preduzetništva, investicija i inovacija, unapređenjaposlovne infrastrukture, stvaranja povoljnih uslova za brži razvoj start-up preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti, inovativnosti i konkurentnosti i poboljšanja poslovne i investicione klime.

Projekti se mogu odnositi na izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata iz oblasti obrazovanja i kulture, socijalne infrastrukture i turizma i digitalizacije opštinskih usluga.

Postupak selekcije sprovodiće se na osnovu kriterijuma finansijskih i operativnihkapaciteta, usklađenosti sa strateškim dokumentima, kao i prema održivosti i efektima samih projekata.

Javni poziv za prijavu projekata za Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini objavljen je u „Službenom glasniku Republike Srbije” i na internet stranici Kabineta ministra za ravnomerni regionalni razvoj: www.rrrz.gov.rs.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img