Učenici škole za dizajn posetili UNINP (video)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Univerzitet u Novom Pzaru ugostio je učenike srednje škole za dizajn tekstila i kože. Oni su upoznati sa prostorom i kapacitetom kojim univerzitet raspolaže.

Rukovodilac departmana za umjetnost Samir Ljajić, srednjoškolce je upoznao i sa studijskim programima i načinom studiranja.

„Mi smo počašćeni da smo bili u prilici da ugostimo đake iz srednje škola za dizajn. Naravno naši profesori su u okviru predstavljanja i promovisanja univerziteta već informisali i tu grupu đaka, kao i učenike drugih škola sa onim što budući studenti mogu očekivati, prije svega šta upisati na ovom univerzitetu. Cilj posjete bio je da na što bolji način približimo studije, prije svega one koje se tiču nastavnog dijela i procesa, ali i vannastavnih aktivnosti, koji su također sastavni dio studentskog života i vjerujemo da smo u tome uspijeli“, kazao je Ljajić.

Budući brucoši su naglasili  da im je današnja posjeta univerzitetu od velike važnosti, jer su se donekle, više upoznali sa načinom rada ove visokoobrazovne ustanove.

„Mislim da je dosta značajno, jer smo na prekretnici šta ćemo da budemo, a najviše mi se svidela prostorija za televiziju“, rekao je srednjoškolac Saladin Krišik.

„Sad završavamo tu srednju školu i to je sada taj korak kojim  trebamo da zakoračimo u život. Najviše mi se svideo prostor departmana za umjetnost, jer planiram da upišem grafički dizajn, istakla je buduća studentkinja Mirsada Arifović.

Učenici su u ovim godinama neodlučni i važno da se na ovaj način upoznaju sa svime što nudi univerzitet, sa programima,sa vannastavnim aktivnostima, je rukovodilac departmana za umjetnost.

SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img