Ministar Đerlek: Prioritet podsticaja će imati opštine u manje razvijenim regionima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Vlada Srbije usvojila je Program o podsticaju regionalnog rasta za šta su opredijeljena sredstva u iznosu od 325 miliona i sto hiljada dinara. Projekte mogu kandidovati i akreditovane regionalne razvojne agencije i jedinice lokalne samouprave.

Ministarstvo, odnosno kabinet sufinansira projekte u iznosu od osamdeset procenata i transfer novca isključivo se vrši jedinicama lokalnih samouprava. Prioritet će imati opštine u manje razvijenim regionima, na jugu, istoku Srbije, zapad Srbije, među kojima su i sandžačke opštine. Međutim, neće biti lišene ni opštine u razvijenim regionima, kao što su Beograd i Vojvodina s obzirom na to da imamo i u Vojvodini neke opštine koje imaju mnogo strukturnih problema, kaže Edin Đerlek ministar za regionalni razvoj.

Prioritet će biti projekti koji će obezbijediti regionalni rast i razvoj.

To su prije svega projekti koji mogu doprinijeti unaprijeđenju investicija, inovacija, koji su osnovni pokretači rasta, unaprijeđenju preduzetništva, kao i projekti koji mogu poboljšati tehnološke parkove, industrijsku zonu ali i projekti koji ase tiču komunalne infrastrukture- izgradnje i sanacije, kao i izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije svih objekata iz oblasti obrazovanja, kulture, socijalne zaštite, turizma.

Veoma je važan socijalni momenat. Nije dovoljno samo uraditi infrastrukturu već obezbijediti i ambijent kako bi ostajali živjeti u svojim sredinama.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img