Dženan Kamešničanin novi glavni urednik Glasa islama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Na sjednici održanoj u Dugoj Poljani 24.04.2023. godine, kojoj su prisustvovali muftije te glavni imami i predsjednici medžlisa, analizirane su ramazanske aktivnosti i uspješnost akcije prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra.

Nakon uvodne riječi predsjednika Mešihata i kraće prezentacije aktivnosti u mubarek mjesecu od strane čelnika medžlisa, konstatovano je da je protekli Ramazan nastavio kontinuitet sve organiziranije Islamske zajednice koji se ogleda u jačem angažmanu imama na terenu, omasovljenju džemata, boljoj organizaciji vjerskih aktivnosti te uvećanju zekata i sadekatu-l-fitra u odnosu na prošlu rekordnu godinu.

Muftija Dudić je izrazio ponos i zahvalnost Allahu dž.š. na postignutim rezultatima, naglasivši da je od uvećanja Bejtu-l-mala još važnije jačanje jedinstva Islamske zajednice i međuljudskih odnosa između imama, kao i imama i džematlija, što je rezultiralo jačanjem povjerenja u Zajednicu i njene predvodnike.

Na sjednici je, zbog ukazane potrebe, predsjednik Mešihata za v.d. glavnog i odgovornog urednika Glasa islama imenovao Dženana Kamešničanina, profesora arapskog jezika i književnosti. Muftija Dudić se zahvalio dosadašnjem uredniku Salahudinu Fetiću, koji je ovu dužnost odgovorno obavljao prethodnih devet godina.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img