Dr. Fehratović o problemima sa elektro mrežom u Sandžaku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sjednicu na čijem se dnevnom redu nalazi 28 tačaka o kojima se vodi objedinjena rasprava. Na početku sjednice poslanici su iskoristili svoje pravo da od nadležnih zatraže obavještenja ili objašnjenja.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Ferhatović pitao je nadležno ministarstvo kada je posljednji put rađena rekonstrukcija niskonaponske mreže u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici i da li je u planu da se ta mreža ojača, jer ima velikih problema.

– Ne možemo očekivati da jedino kad dođe predsjednik Srbije na Pešter i građani mu se požale, oni dobiju trafo stanicu, već to treba da se radi stalno, rekao je dr. Ferhatović.

On je istakao da se u Novom Pazaru gradi veliki broj zgrada, te da oni koji su kupili stanove ne mogu godinama da se priključe na električnu mrežu, te da to stvara niz problema.

– Moje pitanje je upućenu Ministarstvu rudarstva i energetike, da li je planirano uopće da se radi na tome, da se uvećaju kapaciteti postrojenja u gradovima.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img