Delegacija BNV u posjeti novopazarskim osnovnim školama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U okviru plana posjeta sandžačkim školama, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, sa saradnicima, posjetila je danas novopazarske osnovne škole „Avdo Međedović, „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ i „Bratstvo“ i tom prilikom se sastala sa direktorima škola. 

Ovo su prve zvanične posjete novopazarskim školama, u kojima se izvodi na nastava na bosanskom jeziku, novoizabrane predsjednice dr. Pramenković.
Tokom sastanka, razgovaralo se o upisu djece na nastavi na maternjem jeziku, kao i o zajedničkom djelovanju Vijeća i škola da proces nastave na bosanskom jeziku bude kvalitetniji i potpuniji.

Predstavnici Vijeća su rukovodstvu škole uručili lektire na bosanskom jeziku, koje će doprinijeti kvalitetu nastave, jer predstavljaju važan sadržaj u okviru obrazovanja te zahvaljujući vrijednoj donaciji anonimnog donatora otklonjena je velika smetnja za kvalitetno odvijanje nastave na maternjem jeziku.

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice, činili su i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednik dr. Mustafa Fetić, sekretar Samer Jusović, šef Kabineta Semir Madžgalj i predstavnici Odbora za obrazovanje, na čelu sa predsjednikom Dženisom Šaćirovićem.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img