Studenti FIS-a važe za najtalentovanije mlade ljude (video

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Studenti FIS-a važe za najtalentovanije mlade ljude. Jedan od njih je i student druge godine, koji je u samo dva ispitna roka položio sve ispite sa desetkom.Kako kaže, mnogi nisu mogli vjerovati u to.

“Kada sam to govorio nekim ljudima i oni koji su to čuli, rekli su mi ti si lud, to nije moguće da neko učini. Međutim, svršenik Medrese, osoba koja temeljno uči, radi i osloni se na Allaha svaku prepreku savladati može. Ništa uz Svemogućeg nije nemoguće”, rekao je student FIS-a Ilhan Suvodolac.

Studenti Fakulteta za Islamske stuje gostujući na Sandžak televiziji naglasili su da je u planu i prva naučna konferencija.

“Te konferencije generalno organiziraju ljudi koji imaju visoke reference iza sebe. Međutim, sada će studenti imati priliku da tako nešto urade i iskažu svoj potencijal, a naučna konferencija će biti organizirana na FIS-u”, naglasio je Adin Balija, student FIS-a.

On vodi mekteb u Novopazarskoj banji, a broj prolaznika je, kako ističe,  rekordan.

“Nikada nismo imali preko 50 mekteblija, što je lijepa brojka i što govori o visokoj svijesti njihovih roditelja, jer su oni odlučili da svoju djecu pošalju u džamije, u Allahove kuće, da ih maknu sa ulica, jer na ulicama se sigurno ništa dobro ne može naći”, zaključio je student FIS-a.

Znanje kao i sat držiš u džepu i nemoj ga izvlačiti samo zato da pokažeš kako ga imaš, jer pametan čovjek nikada neće reći da zna sve.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img