Home Rubrike Vijesti SPP organizirala iftar u Novoj Varoši

SPP organizirala iftar u Novoj Varoši

132


Stranka pravde i pomirenja organizirala je iftar u Novoj Varoši za simpatizere i funkcionere te stranke. Delegaciju Stranke pravde i pomirenja predvodio je potpredsjednik Narodne skupštine i predsjednik te stranke Usame Zukorlic.

On se nakon iftara obratio prisutnima.

“Ja uvijek rado dođem u Varoš i evo nismo propustili priliku da, pored organiziranja iftara u gradovima i opšinama Sandžaka, napravimo jedan iftar i ovdje u Varoši jer Varoš, bez obzira koliko nas je malo i u kolikom broju bili, znajte da ću ja uvijek da dođem u Varoš i neću praviti razliku između Priboja, Sjenice, Varoši i drugih mjesta gdje živi moj narod.”

Naglasio je da je Stranka pravde i pomirenja zainteresirana za doprinos i značajno djelovanje u Novoj Varoši.

“Mi želimo jak Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Novoj Varoši. Želimo da otvorimo i kancelariju stranke, da našu politiku, politiku pravde i pomirenja značajnije implementiramo u ovoj opštini. Ona je posebno važna i posebno potrebna u Varoši i ja sam na zadnjem skupu koji smo imali ovdje kazao jednu važni stvar i sada ću je ponoviti. Pomirenje i mir na Balkanu možemo imati tek onda kada većinski narod na jednom mjestu bude vodio brigu o onima koji su manje brojni, što znači da mir, zadovoljstvo i prosperitet srpskog naroda u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, u Prijepolju u onom dijelu gdje su Bošnjaci većina će zavisiti od Bošnjaka, a mir Bošnjaka u Novoj Varoši, Priboju i dijelu Prijepolja gdje su Srbi većina će zavisiti od srpskog naroda.”

Dovu je na kraju proučio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Nova Varoš Ismet ef. Bihorac.

 

Previous articleDodijeljena sredstva za sopstveni biznis (video)
Next articlePod pokroviteljstvom predsjednika Mešihata upriličeni iftari u Subotici i Loznici