Milicionarka: Kolege ne umanjuju moju sposobnost na terenu (video)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dušica Pendić, od malih nogu sebe je videla u uniformi. Iako se nije nadala da će je ikada obući, tu želju potiskala je u sebi i potajno se nadala ostvarenju tog sna.

Oduvek je privlačila uniforma.  Prva želja joj je da pomogne građanima koji se susreću svakodnevno sa nizom prešreka u Novom Pazaru.

„Da budemo u službi građana, da im pružimo podršku i pomognemo u rešavanju brojnih problema koje ima naš grad. Jedan od problema jeste saobraćaj“, kaže milicionarka.

Kako kaže, početak nije bio ni malo lak, ali podrška kolega ni u jednom trenutku nije izostala.

„Nije da nije bilo teško. Imalo je momenata kada je bilo naporno, ali što je bilo najvažnije svi smo jedni druge bodrili i pružali podršku da mi to možemo“, naglašava Pendićeva.

Suze su najviše virile iz očiju djevojaka, jer treba stati rame uz rame sa muškarcima i odmeriti snage, a sa druge strane tu smo svi bili ravnopravni.

„Ravnopravni smo na terenu sa kolegama, gdje nijedne sekunde ne umanjuju moje mogućnosti i način na koji ja radim“, dodaje ona.

Očekuje da joj se pridruži koleginica sa kojom će, kako ističe, biti još jača i kojoj je pružiti pomoć i podršku.

„Mislim da će koleginici biti lakše nego meni što je bilo, jer sam od bočetka bila jedina žena, ali svakako ćemo se truditi da joj pomognemo kada dođe. Tu smo da sarađujemo jedni sa drugima“, kaže milicionarka.

Jedina je djevojka  sa uniformom u porodici, ali njena obitelj je bila uz nju tokom cijelog procesa pa i sada, i kako zaključuje to je najvažnija poruka, pored nje tu su želja, volja i istrajnost.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img