SPP organizirala iftar u Prijepolju – Zukorlić: Bošnjaci u Limskoj dolini moraju stati jedni uz druge

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

OO SPP-a u Prijepolju organizirao je kolekivni iftar za članove i simpatizere stranke. Iftaru prisustvovao vrh stranke koji je predvodio predsjednik SPP-a Usame Zukorlić sa saradnicima, te predstavnici sandžačke dijaspore.

Dobrodošlicu prisutnima je poželio predsjednik Povjereništva OO SPP-a dr. Elmdin Čičić.

„Želim da se u ime rukovodstva vama zahvalim na prisustvu ovom kolektivnom itaru. Njihova misija je, posebno u ovom mubarek mjesecu Ramazanu, da nas zbliže i još više povežu“, istakao je dr. Čičić.

Okupljenima se obratio potpredsjednik SPP-a dr. Rejhan Kurtović. Itarima se, navodi on, žei nastaviti tradicija koju je uspostavio rahmetli Muftija.

„Ramazan je lijep povod da se prisjetimo jedni drugih, da zajednički iftarimo i da podijelimo sve one lijepe trenutke koje nam je Uzvišeni Gospodar podario. Ovakav vid zajedničkih iftara utemeljio je naš lider i osnivač rahmetli akademik Muamer Zukorlić. Još jedan smo Ramazan bez njega. Istina, ne osjeća se Ramazan onako kao što je to bilo kada je on bio živ, jer je tada posebna energija i snaga ispunjavala naša srca i naš duše. Mi želimo da nastavimo onu tradiciju i sve one dobre muslimanske običaje koje nam je naš lider ostavio u amanet. Ostavio nam je puno dobrih djela iza sebe, jasno trasiran put, vjerski i nacionalni put – ne samo političk. Lako je biti Bošnjak u Tutinu, Sjenici, Novom Pazaru, ali ovdje je bilo važno održati to. Vi ste to uspjeli i uspjevate, pa vam na tome čestitam“, istakao je dr. Rejhan Kurtović.

Dijaspora je uvijek bila desna ruka puta koji je trasirao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić. Ispred IO SPP-a u dijaspori prisutne je poselamio Halil Luinović.

„Ispred IO SPP-a u dijaspori prenosim vam iskrene selame ispred ZSD-a na čelu sa Mithat ef. Mujovićem koji je trenutno sada u Mekki, gdje obavljaju umru. Htio bih se ovim putem zahvaliti svima koji su učestvovali u organizaciji ovih iftara i tako nastavili tradiciju koju je uspostavio rahmetli muftija akademik Muamer Zukorlić“, istakao je Halil Luinović.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić kazao da bošnjačko jedinstvo nije jednopartijski sistem, već konsenzus oko ključnih nacionalnih pitanja.

Osnvrnuo se i na aktivnosti odbora SPP-a u Prijepolju.

„Oni koji su nama rovili i kopali jame, sami su upali u te jame. Danas, hvala Bogu, kako i zaslužuje odbor u Prijepolju na čelu sa dr. Čičićem ide krupnim koracima dalje na temeljima pravde i pomirenja“, započeo je Zukorlić.

„Kad god oni budu u Skupštini negodovali ime Sandžak, samo će još više puta da slušaju tu riječ – neka znate. Mi ćemo, kao narod osviješćen, nastaviti da baštinimo politiku zdravij osnova i zdrave priče i na tim temeljima smo formirali koaliciju sa SDA Sandžaka u BNV-u. Mi smo različite stranke ali imamo iste ciljeve. Kada su teme interesa našeg naroda – mi se tu razilaziti nećemo“, istakao je Zukorlić.

Zukorlić poručio da Bošnjaci u Limskoj dolini moraju stati jedni uz druge.

„Bošnjaci Sandžaka nemaju puno luksuza da bi se dijelili. Posebno to nemaju Bošnjaci Limske doline. Samo zajedno će se Bošnjaci jače boriti za svoje interese“, završio je Usame Zukorlić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img