Zukorlić: Klinički centar u Novom Pazaru veliki projekat SPP-a i SNS-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Polaganju kamena temeljca za izgradnju kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru prisustvovao je i predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Usame Zukorlić.

On je tom prilikom istakao da je kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru sastavni dio sporazuma između Stranke pravde i pomirenja i Srpske napredne stranke.

„Stranka pravde i pomirenja ima program da dovede projekte u Sandžak. Upravo mi danas i u onim prošlim danima svjedočimo realizaciji tih projekata. Kliničko-bolnički centar, kako i reče predsjednik Aleksandar Vučić, će biti realnost Novog Pazara ali je svakako i potrebno da se stvore određeni uslovi da bi mi ovdje u Novom Pazaru imali klinički centar. Projekat kliničkog centra će, osim toga što će povećati broj slobodnih mjesta u bolnici, osim toga što će povećati broj specijalista, stručnjaka, doktora, zaposliti veći broj ljudi, obezbijediti da se ovdje mogu raditi i zahvati kakvi se rade u Kragujevcu, Nišu i drugim mjestima. Klinički centar će po prirodi dovesti i medicinski fakultet u Novi Pazar, što će omogućiti da naši doktori mogu i na naučno-istraživačkom polju da rade i doprinesu, što je svakako i preduslov za budući klinički centar.“

Zukorlić je naglasio da je Stranka pravde i pomirenja posvećena tome da ostavi rezultate na terenu, te da će se pored velikih projekata, kao što su auto-put, gasovod, jednog dana i aerodrom, posvetiti tome da podignu stepen prava Bošnjaka i drugih nacionalih zajednica, kako u Sandžaku tako i u Srbiji.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img