Vučić u Novom Pazaru: Opšta bolnica će prerasti u Kliničko-bolnički centar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Novi Pazar gdje je prisustvovao obilježavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Vučić je rekao da će u izgradnju tog zdravstvenog objekta biti uloženo 44 miliona eura dok je za nabavku medicinske opreme predviđeno “još najmanje 20 miliona evra”. Dodao da će ovim ulaganjima Opšta bolnica prerasti u Klinički centar.

“To je 64 miliona eura, 7-8 miliona eura više nego što je kliničko-bolnički centar Niš, samo da imate u vidu jesmo li pokazali poštovanje ili nismo i kako se to odnosimo prema Novom Pazaru i prema vama ovdje. To je ono zbog čega sam ponosan i zbog čega sam siguran da ćete moći da cijenite ono što smo uradili.”

Istakao je da će 50 miliona bili uloženo i u velelepnu Altun-alem džamiju.

“Vidjeli ste da smo poslije mnogo decenija asfaltiran put do Sopoćana, uložit ćemo i u motel i u sam manastir još 50 miliona, ali ćemo uložiti i 50 miliona ove godine i u velelepnu Altun Alem džamiju kojom se također ponosimo, bez obzira na to koje vjere bili. Ja sam danas kao što sam nedavno i mali lični prilog odnosio u manastir Sopoćani, ukoliko mi muftija dozvoli, mali lični prilgo bih ostavio i za Altun Alem džamiju. Važno je da predsjednik jedne zemlje pokaže poštovanje prema svima koji u toj zemlji žive i da su svi oni jednaki”.

Naglasio je da će biti povećana transferna sredstva za Novi Pazar, kao i to da je u planu izgradanja modernog evropskog stadiona u Novom Pazaru.

Direktor opšte bolnice Meho Mahmutović izjavio je danas da je današnji početak radova na rekonstrukciji te bolnice – historijski čin, i najveća takva investicija ne samo u tom gradu, već u celom regionu, kao i jedna prekretnica u zdravstvu.

Obilježavanju početka radova prisustvovala je i delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji predvođena muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, potpredsjednik Narodne skupštine i lider SPP-a Usame Zukorlić, ministri u Vladi Srbije, narodni poslanici, predstavnici Grada Novog Pazara i opština Tutin i Sjenica, kao i brojni građani.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img