Home Rubrike Vijesti CHR “Hajrat” i ovog Ramazana posredstvom Vakufskih kuhinja dijeli iftare

CHR “Hajrat” i ovog Ramazana posredstvom Vakufskih kuhinja dijeli iftare

182

Centar za humanitarni rad “Hajrat” i ovog Ramazana posredstvom Vakufskih kuhinja u Sandžaku dijeli iftare za one koji su slabijeg materijalnog stanja.

U Vakufskoj kuhinji u Novom Pazaru upriličena je podjela iftara kojoj je prisustvovala ekipa Centra za humanitarni rad ”Hajrat”.

“U Vakufskim kuhinjama koje su raspoređene u 7 sandžačkih gradova, punih 14 godina hrani se preko 2000 korisnika. U toku mjeseca Ramazana mi smo fokus stavili na iftare, tako da naši korisnici nesmetano mogu biti i postači. U ovom mjesecu, zbog velike Božije milosti i zbog velikih Božijih bereketa, poveća se i broj donatora, te se tako i poboljša meni u našim Vakufskim kuhinjama. Ono što je bila intencija u samom otvaranju Vakufskih kuhinja prije 14 godina, to je i sada glavna intencija, a to jeste da u Sandžaku ne bude gladnih.”, istakla je Fatima Fejzović.

Korisnici ističu da im je ova kuhinja od velikog značaja jer da im nije nje, kako kažu, ne bi imali šta jesti za iftar.

“Od kako je ova kuhinja otvorena ja se hranim ovdje, to je velika pomoć meni i mojoj porodici. Uvijek je dobro došlo kad ima neko da vam pomogne. Jedino što ja mogu jeste da se zahvalim, sa željom da se rad kuhinje nastavi kako bi se i dalje pomagalo dsvim ljudima ali i meni.”

Iz Centra za humanitarni rad “Hajrat” se zahvaljuju brojnim donatorima, kako onima iz Sandžaka, tako i diljem dijaspore.

“Ovom prilikom želim da pozovem naše gledaoce da aktivno prate rad Centra za humanitarni rad “Hajrat” tokom cijele godine, jer mi svoja polja ne otvaramo samo u određenim mjesecima i danima već smo tu dokle god budemo potrebni našim korisnicima. Želim pozvati gledaoce da prate naš sajt i društvene mreže ali i putem naših medija. Pozvala bi hi ljude koji žele da doniraju iftar, da pomognu, kako bismo što više gladnih nahranili i kako bi bilo što više postača koji bez ikakavih problema mogu sebi uzeti iftar i sehur.”, poručila je Fatima Fejzović.

Previous articleNa Univerzitetu organizirana interaktivna likovna aktivnost
Next articleOdržana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi