Home Rubrike Vijesti Muftija Dudić: Predlažem direktorima škola da omoguće učenicima i profesorima da iftare...

Muftija Dudić: Predlažem direktorima škola da omoguće učenicima i profesorima da iftare u svojim domovima

285

Više roditelja, nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola u Novom Pazaru i Sandžaku obratili su se našem mediju sa pritužbom na rukovodstvo škola i školskih uprava koji nisu udovoljili njihovim zahtjevima da obaveze tokom mjeseca Ramazana u školama završavaju do iftara, kako bi ramazanske dane provodili iftareću na vrijeme u svojim kućama u krugu svojih porodica.

Takva odluka razlogom je da brojni učenici i nastavno osoblje ne iftare na vrijeme, već mnogo kasnije nakon završetka nastave.

Na ovu temu kontaktirali smo Islamsku zajednicu. Muftija dr. Mevlud ef. Dudić u izjavi za naš medij preporučio je direktorima škola da omoguće učenicima ali i osoblju škola da kroz skraćivanje časova budu slobodni u vrijeme iftara od obaveza u školama, kako bi na vrijeme mogli iftariti i u potpunosti ispoštovati vjerski propis posta u mjesecu Ramazanu.

“Predlažem direktorima škola da omoguće i olakšaju postačima učenicima i profesorima da na vrijeme iftare u svojim domovima.  Vjerujem da se to može organizirati skraćivanjem časova.” – kaže Muftija Dudić.

SANA

Previous articleNesvakidašnji projekat: Hor Isa beg promovisao numeru “Sultan Mehmed Fatih”
Next articleBNV – Pozivamo stručnjake da angažmanom u Vijeću doprinesu poboljšanju položaja Bošnjaka