Počeo probni završni ispit za osmake

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Učenici osmog razreda danas u 12 sati, u okviru probnog završnog ispita polagali su test iz matematike. Sutra u devet rješavat će test iz maternjeg jezika, a u 11 i 30 iz izabranog predmeta biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Svi testovi se pregledaju u školi, a rezultati ne objavljuju na internet stranici obrazovne ustanove.

Ovi rezultati ostaju kao dokument samo za školu i neće biti objavljivani a mi ćemo ih koristiti za dalju izradu naše strategije i planova. Oni daju mogućnost da stavimo akcent na određene predmete za koje djeca nisu pokazala valjanje rezultate, kaže Safet Smailović direktor OŠ “Avdo Međedović”

Testovi se rade pod šifom koja je ove godine  desetocifrena.

Baš smo uzbuđeni. Zanimljivo mi je što ćemo se upoznati s gradivom da vidimo kako to otprilike izgleda, kaže učenik Ahmed Delić

 Od izbornih predmeta koje će polagati najviše interesovanja je za biologiju, najmanje za fiziku

Za fiziku u prosjeku u cijeloj Srbiji najmanje učenika pprijavilo se za fiziku, ali I za hemiju, ističe Aida Jusufović prof. razredne nastave

Rezultati probne male mature treba da posluže i za pravljenje plana pripremne nastave za završni ispit kojeg će osmaci polagati od 21. do 23. juna.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img