Studentice UNINP-a poklonile igračku “Mektebino” PU “Reuda”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Studentice četvrte godine Departmana za pedagoško-psihološke nauke Internacionalnog univerziteta, smjer vaspitači, donirale su još jednu ručno izrađenu igračku Predškolskoj ustanovi Reuda, odjeljenju Musala.

Igračka je namijenjena predškolskom uzrastu ali i srednji uzrast može učestvovati u igri i učiti uz pomoć ove igračke, istakla je studentica Mirela Kujević.

“Zaista smo od početka do kraja učestvovale kao pravi tim. Vjerujemo da će igračka dati veliki doprinos, ne samo na vjerskom odgoju i obrazovanju već i na cjelokupnom razvoju ličnosti. Igračka je edukativna i kreativna i pruža brojne mogućnosti kao što je istraživanje i igranje. Vjerujemo da vaspitači koji već rade, da će učestvovati u izgradnji neke slične igračke, kako bi djeca svih objekata Predškolske ustanove Reuda imali priliku i mogućnost da im i ovakve igračke budu dostupne. Namjenski smo odabrale prvi dan Ramazana, kako bismo obogatile aktivnosti Predškolske ustanove Reuda.”

Vaspitačica Sanija Emrović naglašava da su studentice napraviti kvalitetnu igračku koja će im biti od velike koristi.

“Danas, prvog dan Ramazana naše vrijedne studentice koje su jako kreativne, donirale su igračku koja je edukativno-vjerskog karaktera. Pored toga što je jako kreativna igračka, ona je vjerskog sadržaja, tako da će nama mnogo značiti, posebno sada u mjesecu Ramazanu kada je naš cjelokupan plan i program prilagođen mjesecu Ramazanu. Uz pomoć ove igračke, mi ćemo obnoviti znanje koje su naši reudići stekli a isto tako na jako kreativan i zanimljiv način proširit ćemo njihovo znanje.”

Sedam studentica učestvovalo je u izradi knjige koja nosi naziv “Mektebino”.

Tekst i foto – Adaleta Sejdović-Hamzić 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img