Home Rubrike Islamska zajednica Muftija Dudić: Vjeru nose i drže muslimani s mjerom

Muftija Dudić: Vjeru nose i drže muslimani s mjerom

120

 

U oktobru će biti punih trideset godina od nastanka Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Ipak, čitava godina je u znaku obilježavanja rada i djelovanja, pa tako i ovaj ramazan.

U pravom smislu, naši vjernici su najzaslužniji za sve ono što imamo. Naravno, poslije zahvale Stvoritelju, Allahu, dž.š. od samog početka naši vjernici su bili prava podrška. Ljudi u određenim vremenima i momentima bivaju vjetar u leđa. Naši su vjernici baš na svim našim projektima bili nama vjetar u leđa. Da nije bilo te vrste podrške I razumijevanja nama kao pojedincima bilo bi jako teško, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji

Skromni i, kako kaže, obični muslimani, nose ovu zajednicu.

Kažem sebi, nemam pravo da stanem. I, nemamo pravo stati. Od naših muslimana, muslimana s mjerom, a vjeru nose i drže muslimani s mjerom, jer sve što je s mjerom ono je duga vijeka. Sve što je bez mjere, kratka je vijeka. To su ti naši obični muslimani s mjerom, muslimani i muslimanke.

Inače, u ovom mjesecu ramazanu želja je staviti porodicu u prvi plan, jer je najveći amanet i odatle sve i počinje, poručio je između ostalog, predsjednik Mešihata.

 

 

Previous articleNa Univerzitetu u Novom Pazaru obilježen Svjetski dan poezije
Next articleStudentice UNINP-a poklonile igračku “Mektebino” PU “Reuda”