Home Rubrike Vijesti Iz štampe izašao 330. broj lista “Glas islama”

Iz štampe izašao 330. broj lista “Glas islama”

134

Iz štampe je izašao 330. broj mjesečnog lista „Glas islama“. Tema broja je predstojeći mjesec Ramazan, pa je uvod pripao ramazanskoj poruci vjernicima, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftije dr. Mevlud ef. Dudića.

Zapaženo mjesto pripalo je i autorskim tekstovima muftije dr. Rešad-ef. Plojović “Na raskršću povijesti i ispitu zrelosti”, muftije Nedžad ef. Hasanovića “Ramazan – mjesec natjecanja u dobru”, msc. Elvire Mekić “Ramazan kroz prizmu porodice”, Seada ef. Islamović “Uloga džemata, džamije i zajednice u Ramazanu” kao i autorski tekstovi glavnih imama o ramazanskom ambijentu u sandžačkim gradovima ali i šire.

Iz pera naših autora izdvajamo još i naslove: “Ramazan u kulturi sanždačkih Bošnjaka” autora dr. Hajrudin ef. Balića kao i “Propisi posta” autora mr. Asmir ef. Crnovršanina.

Imaćete prilike čitati i o aktivnostima Centra za humanitarni rad Hajrat, kao i o mnogobrojnim aktuelnostima Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Uz novi broja „Glasa islama“ dostupna je i vaktija sa namaskim vremenima i vremenom sehura i iftara. Oni koji žele svoj primjerak mogu kupiti u redakciji Glas islama i knjižari El-kelimeh.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić / FOTO – Printscreen 

Previous articleMreža mladih u Novom Pazaru organizirala podjelu islamske literature
Next articleU OŠ “Stefan Nemanja” organiziran program povodom mjeseca Ramazana