Predškolska ustanova “Reuda” na Festivalu stvaralaštva mladih

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U okviru tradicionalne manifestacije ”Festival stvaralaštva mladih”, koju 13. put organizira Kulturni centar Novi Pazar, publici su se po prvi put predstavili i polaznici Predškolske ustanove “Reuda”.

“Moram na samom početku da kažem da sam još uvijek pod emocijama. Naših oko 130 mališana je uzelo učešće. Spremali smo se 3-4 nedjelje i zaista je sve bilo idealno i sami ste bili svjedoci onoga što smo imali priliku vidjeti. Žiri je bio oduševljen, roditelji su bili oduševljeni, svi smo bili oduševljeni. Ja zaista želim da čestitam našim mališanima, našim divnim vaspitačima, cijelom kolektivu i uspješnom timu. Preponosna sam i ne postoje riječi koje mogu opisati ovaj večerašnji događaj. Mališani su oduševili publiku izvođenjem recitala, dramatizacije, koreografije, ilahija kako na našem jeziku tako i na stranim jezicima i u svakoj tački su oni briljirali i dali svoj maksimum. To zaista nije ništa novo, mi smo to i očekivali i ovog puta smo i potvrdili da je “Reuda” zapravo autentična ustanova Islamske zajednice.”, kazala je msc. Elvira Mekić, upravnica Predškolske ustanove “Reuda”

Kroz “Festival stvaralaštva mladih” svoje talente iz više različitih kategorija pokazali su učenici iz 12 osnovnih škola, 7 srednjih, kao i mališani dvije predškolske ustanove.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img