Otputovala prva grupa mu’temira

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i Ureda za hadždž i umru, ispraćeno je 98 mutemira koji su krenuli put svetih mjesta Mekke i Medine, gdje će boraviti u odabranim danima mjeseca Ramazana.

Direktor Ureda za hadždž i umru ističe da je ovo prva grupa mutemira.

„Planira se da putovanje bude iz Prištine preko Istanbula, do Medine, nakon čega idemo za Mekku gdje ćemo ako Bog da i obaviti umru zbog čega i idemo. Ono što krasi ovo naše putovanje jeste i dolazak rukovodstva Mešihata Islamske zajednice na čijem je čelu muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Ovo je prva grupa, imamo još jednu grupu mutemira koji će ako Bog da otputovati 22. ka 23. martu. Molim Allaha dž.š. da nam svima olakša putovanje, ukabuli i da se ne vratimo sa ovih svetih mjesta a da nam grijesi ne budu oprošteni.“

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicimaM ispratio je prvu grupu mu’temira. Tom prilikom, muftija Dudić im je poželio sretan put do svetih mjesta i uputio nekoliko korisnih nasihata kako bi mu’temiri obavili ibadete onako kako će Allah dž.š. biti zadovoljan, jer umra obavljena u danima Ramazana ima vrijednost hadža.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img