Milatović i Đukanović u drugom krugu za predsjednika Crne Gore

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Prema preliminarnim podacima Centra za monitoring, na osnovu oko 90 posto obrađenog uzorka, aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović osvojili su najviše glasova na predsjedničkim izborima. Drugi krug biće održan 2. aprila, javlja Radio-televizija Crne Gore.

Podsjećamo da je Stranka pravde i pomirenja (SPP) u Crnoj Gori na predsjedničkim izborima podržala Milatovića. Iz SPP-a su saopštili da žele da drže bošnjački narod na pozornici gdje se donose odluke, ne na marginama gdje bi bili samo glasačka mašina nekih potrošenih ideja.

“Nijesmo podržali Milatovića blanko podrškom, već smo napravili duboku analizu, i dobili pozitivnu ocjenu od bošnjačkog naroda za to i Milatović ima obavezu prema bošnjačkom narodu da odgovori na zahtjeve koje smo delegirali u Sporazumu ukoliko postane predsjednik države, u šta ne sumnjamo”, saopšteno je iz SPP.

Iz Evrope sad su poručili da je Milatović dobio kredibilnog i principijelnog partnera, a SPP predstavnika sa kojim će graditi bolju budućnost u Crnoj Gori.

Pojasnili su da predmet Sporazuma, kojim SPP podržava kandidaturu Milatovića, tretira usaglašavanje programskih načela u skladu sa pozitivnim propisima Crne Gore, kao i dužnosti predsjednika da doprinese unapređenju prava Bošnjaka u Crnoj Gori.

Preliminarni rezultati

Kandidat Demokratske partije socijalista za predsjednika države Milo Đukanović osvojio je 35,3 odsto glasova, a kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović 29,3 odsto, pokazuju podaci Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) na osnovu 95,5 odsto obrađenih glasova.

Kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić osvojio je 19,1 odsto, Demokrata Aleksa Bečić 10,09 odsto, a kandidatkinja Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković 3,2 odsto.

Kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović osvojio je 1,4 odsto glasova, a Jovan Radulović 0,80 odsto.

Na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori glasalo je oko 344,7 hiljada birača, odnosno 63,6 odsto.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img