Home Rubrike Nacija Delegacija BNV posjetila turskog konzula gospodina Başara Başola

Delegacija BNV posjetila turskog konzula gospodina Başara Başola

104

Dana 09. 03. 2023. godine, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, sa delegacijom, posjetila je generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru NJ. E. gospodina Başara Başola.

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice, činili su i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednik dr. Edin Numanović i sekretar Samer Jusović.

Na početku razgovora, predsjednica dr. Pramenković je gospodinu Başolu uputila izraze najdubljeg saosjećanja zbog velikog broja poginulih i povrijeđenih u zemljotresu koji se, početkom mjeseca februara, dogodio u Turskoj. Također, kazala je i da je Vijeće aktivno učestvovalo u prikupljanju humanitarne pomoći, prema uputama Ambasade Republike Turske u Republici Srbiji.

Predsjednica BNV je, tokom razgovora, upoznala gospodina Başola sa novim sazivom Vijeća, realiziranim projektima i aktivnostima koje se, u okviru djelokruga djelovanja Vijeća, planiraju sprovesti.

Sagovornici su istakli da su Bošnjaci Sandžaka most saradnje između R. Srbije i R. Turske i da će, kao i do sada, bošnjački i turski narod ostati u bratskim odnosima.

Previous articlePatološka ljubomora najčešći razlog femicida
Next articleUniverzitet u Novom Pazaru organizovao predavanje na temu implementacije robotske tehnologije