Đerlek: Cilj je da podržimo i ohrabrimo ljude da započnu i razviju svoje poslovanje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je danas u Novom Sadu sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije Bačka o saradnji i podršci kapacitetima ove agencije, kako bi njen rad postao vidljiviji, a značaj u ekonomskom razvoju ovog regiona bio prepoznat na pravi način.

Ministar Đerlek istakao je da je tokom prethodnog perioda obišao većinu regionalnih agencija u Srbiji i lično se uverio u njihov značaj na lokalnom nivou. Regionalne agencije su, kako je ocenio, jedan od najznačajnijih, pokretača razvoja u pojedinim lokalnim sredinama i snažna podrška pojedincima u pokretanju sopstvenih biznisa. Takva vrsta podrške je, prema njegovim rečima, naročito važna za one koji žive u ruralnim područjima i kojima je mogućnost dobijanja projektne ili finansijske pomoći manje dostupna.

„Mi imamo vredne i radne ljude u celoj Srbiji, kojima ne nedostaje idaja i energije, kao i velike prirodne resurse. Naš cilj je da ih podržimo i ohrabrimo da započnu i razviju svoje poslovanje kako bi u predstojećem periodu postali nosioci i stub naše privrede“, poručio je Đerlek.

Predstavljajući protekle projekte, predstavnici agencije uvrstili su Projekat Erazmus Plus „Od tradicije do inovacije“ koji kroz unapređenje znanja i veštine u oblasti tradicionalnih zanata, omogućava mladim ljudima da pronađu svoje mesto na tržištu rada.

Predstavnici ove Regionalne agencije istakli su da je jedan od najznačajnijih projekata „Brend Bačke“ čiji je cilj podizanje vidljivosti malih proizvođača i njihovo udruživanje na tržištu. U ovom ternutku, kako je objašnjeno, postoji oko pedeset proizvođača okupljenih oko ovog projekta i taj broj se, prema rečima predstavnika Agencije, sve više povećava.

Agencija je, kako je rečeno na sastanku, nosilac projekata posvećenih integraciji marginalizovanih društvenih grupa u opštini Bač i naseljima susednih opština u cilju njihovog aktivnog uključivanja na tržište rada i unapređenja socio-ekonomskog položaja.

Autor fotografija: Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj – Miloš Perić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img