Uspješno okončana akcija dobrovoljnog davanja krvi u novopazarskoj Gimnaziji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U novopazarskoj Gimnaziji uspješno je okončana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akciji su se odazvali svi – stariji i mladi. Pripadnici MUP-a, maturanti, sportisti, muzičari i umjetnici. Svi sa samo jednim ciljem – da dragocjene tečnosti ne nestane ni u jednom trenutku kada nečiji život o njoj ovisi. Iz Instituta za transfuziju krvi Srbije ističu da su zadovoljni današnjom akcijom, ali da dobrovoljnih davaoca nikada nije dosta.

“Današnja akcija protekla je jako dobro. Zadovoljni smo, mada očekujemo što veći broj posjetioca uvijek. Želim da se zahvalim gradu Novi Pazar i našim vjernim prijateljima – Crvenom krstu Novi Pazar što nam omogućavaju ovakav vid akcija i što nam izlaze u susret za svaku narednu akciju. Ono što želim istaći jeste da nekih 50 jedinica može zadovoljiti one dnevne potrebe, ali uvijek težimo za što više”, kazao je dr Savas Radević.

Iz Crvenog krsta zahvalni našim sugrađanima. Poručili da nikada ne znamo kada će nekome od nas ili našim bližnjima zatrebati krv.

“Akcija je izuzetno dobro posjećena, jer je jako značajno da se mladi odazovu, jer naše malo nekome može da znači mnogo i znamo koliki je značaj krvi i davanja krvi. Pozvao bih sve i stare i mlade koji su u mogućnosti da se odazovu svim akcijama. Svakog drugog utorka smo novim akcijama u Domu omladine, sprovode se akcije i u školama, pa se nadam da će idalje odziv biti dobar”, ističe volonter Crvenog krsta Tarik Bojadžić.

Pripadnici MUP-a uzeli učešće u akciji. Ne smiju postojati predrasude kada je dobrovoljno davanje krvi u pitanju.

Stalno viđamo preko reklama kako traže dobrovoljne davaoce krvi i da nema dovoljno tih jedinica. Možda kod ljudi postoje predrasude da možda to treba dati samo nekom svom bližnjem, ali ne smije biti tako. Ja, recimo, dajem krv na svakih 6 mjeseci”, ističe Nedžad Fakić. 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img