Ugljanin sa SPP-om želi stabilnu većinu u Tutinu i Sjenici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


U prostorijama SDA Sandžaka održana je konferencija za medije na kojoj je govorio predsjednik te stranke Sulejman Ugljanin. Tom prilikom pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da pokrene postupak za rješavanje statusa Bošnjaka i Albanaca u Srbiji.

“SDA Sandžaka pozdravlja postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova. To predstavlja veliko olakšanje za sve građane Sandžaka. Rješavanjem statusa Bošnjaka u Sandžaku i Albanaca u Preševskoj dolini, sa međunarodnim standardima, on bi imao povoljnu poziciju da nametne poželjan princip za rješavanje statusa Srba, Bošnajka i drugih nevećinskih zajednica na Kosovu”, kazao je Ugljanin.

Kada su u pitanju pregovori njegove partije sa Strankom pravde i pomirenja (SPP), Ugljanin je istakao da oni teku dobro, te da se traži najbolje rješenje za sve opštine u Sandžaku. Ugljanin je dodao da se sa SPP-om vode razgovori kako da u jednom danu formiraju zajedno vlast u svim sandžačkim opštinama.

“Nismo dozvolili da rješavamo status u jednoj opštini, ako druge opštine za to nisu spremne. Tutin je bio spreman još 31. decembra, kada je počeo da teče rok za realizaciju odnosa, međutim ostale opštine nisu bile spremne, tako da se vode razgovori kako da se u jednom danu riješi pitanje i u Novom Pazaru, Prijepolju, Sjenici i drugim sandžačkim gradovima”, rekao je Ugljanin.

Predsjednik SDA Sandžaka istakao da očekuje da će se kompletna atmosfera u Srbiji promijeniti nakon postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img